logo

Om deze pagina zo goed mogelijk te kunnen bekijken heb je een meer geavanceerde browser nodig. Dowload hier Chrome voor Android.

Bestel tickets
logo
alt

Don't ever lose your sense of wonder...

Struin rond enen laat je in vervoering brengen door je (nieuwe) lievelingsartiesten, ontdek de verborgen feestjes en neem de tijd om je te laten verrassen…

Traditioneel op de eerste zaterdag van september transformeert het Utrechtse Strijkviertel en wordt haar pure uitstraling gestreeld met verwonderlijke invullingen.

alt

Lief Festival 2019

De keuze is aan jou: laat jij je leiden door het onbekende of door de bakermat? Laat je betoveren en ga op in de speelse perikelen waarvan je het bestaan nog niet wist. Want voor Lief Festival 2019 geldt: Hoe verder weg, hoe dichterbij het ligt…

Wanneer: zaterdag 7 september 2019
Tijden: 12:00 - 23:00 uur
Ons plekje: Strijkviertel, Utrecht

Kaartjes koop je via deze pagina..

Mijn Route

Go!
Lief Festival

Lief Festival

De paden van het Utrechtse Strijkviertel leiden ons langs het onbekende, het onverwachte, het intrigerende… Laat jij je verwonderen op Lief Festival? Daar waar speelse verrassingen en bijzondere initiatieven opduiken, stuiven de klanken van ongerepte Techno en Deep-/Techhouse op Lief Festival naar je toe. Laat je verwonderen door Lief’s meesterlijke elektronische gezelschappen, beken kleur in de disco Silent Disco of dans met blote voeten in het zand je zorgen weg op lieve hitjes!. Struin rond en laat je in vervoering brengen door je (nieuwe) lievelingsartiesten, ontdek de verborgen feestjes en neem de tijd om je te laten verrassen…

alt

De plek

In het eerste weekend van september verschijnt Lief festival langs het water van het Utrechtse recreatiegebied ' Strijkviertel', grenzend aan de stad.

Om 12:00 uur kun je voor de poorten gaan liggen en om 23:00 moet je helaas weer weg, of helpen schoonmaken. 

alt

Jouw profiel

Je bent een gezellige, relaxte levensgenieter, minimaal 18 jaar oud en houdt van muziek, de buitenlucht en een lekker hapje en drankje. 

Het kan dat we bij binnenkomst om een geldig legitimatiebewijs vragen als je er onverhoopt wat jonger uitziet dan je eigenlijk bent. Ach, zie het als een compliment!

alt

Jouw spullen

Jouw spullen zijn in onze ijzeren kluizen in goede handen, maar let wel even op dat de boefjes op het terrein je code niet kunnen zien wanneer je deze invoert! 

Wat dat bewaren dan kost? Nou, voor eentje betaal je 7 euro huur. Deze kun je op het festivalterrein huren. Dan geven we je een persoonlijke code mee om uit je hoofd te leren of op je hand te schrijven. Niet delen met anderen, want dan kun je als enige jouw kluis openen en sluiten. .. 

alt

Jouw toegangskaarten

Kom je ook? Kaartjes haal je via deze pagina!

alt

Lief's eetroute

Puur, verrassend, ook wat vegetarisch, en met veel liefde bereid: speciaal voor onze bourgondiërs komt er een stoet aan bijzondere pop-up keukentjes naar Lief festival rollen. Wat ze precies voor ons gaan koken, verklappen we alleen nog even niet...

Heb je ergens een allergietje voor ontwikkeld (zoals gluten)? Laat het ons ruim op tijd weten, zodat we samen door het menu kunnen pluizen.

alt

Schrijvers & bloggers

Zegt het voort! Verspreid het woord! Want dat vinden wij best leuk...

Wil jij via jouw medium over Lief's festival, eten, kunstinstallaties, performance art, bezoekers of muziek vertellen? Of heb je gewoon een heel leuk ideetje? Klik dan hier en vertel iets  over jezelf, jouw kanaal en wat je van plan bent. Je krijgt van ons zeker een berichtje terug!

alt

Openbaar vervoer

Glaasje op? Laat je rijden... door onze eigen, altijd vrolijk fluitende buschauffeurs. Vanaf Utrecht Centraal Station staan ze op je te wachten. Om ze te vinden, steek je het Jaarbeursplein over, loop je langs het Beatrix Theater en loop je met het gebouw mee naar links. Loop nog een stukje door en ter hoogte van Kinepolis vind je onze chauffeurs. Zij pendelen tussen 11:45 en 17:00.

Chauffeurs verkopen zelf hun kaartjes voor 5 euro per persoon. 
Als je er eentje hebt, dan zullen ze vanaf 21.00 's avonds weer op jou wachten om je snel terug te brengen. Bewaren dus, dat kaartje!

alt

Met de auto

Maken jij en je vrienden een roadtrip naar Lief? Vul dan 'Strijkviertel 74, De Meern (Utrecht)' bij je TomTom of Google Maps in. Vanaf de afslag geven wij met mooie bordjes aan waar jouw eigen parkeerplek is.

Je auto stallen is wel net wat duurder dan je fiets: een parkeerticket is 10 euro en kun je bij de parkeerwachter met cash aanschaffen.

alt

Op de fiets

Voor onze gezonde, natuurliefhebbende bezoekers is Lief goed te vinden op je fiets. Vanuit de stad ben je namelijk  zo bij Strijkviertel!

Let er wel even op dat je niet via het Sportpark Rijnvliet of de busbaan kunt fietsen... Al heb je op de Rijksstraatweg eigenlijk een veel spannendere route te pakken. Kijk dus van te voren nog even op je mobieltje hoe jij het snelst bij deze weg komt.

Veelgestelde Vragen

Waar koop ik officiële tickets voor Lief Festival?

Lief Festival strijkt op 7 september 2019 opnieuw neer in Utrecht. Wil jij hier deel van uitmaken? Koop dan hier je kaartje.

Let op: Bestel je tickets uitsluitend via Your Ticket Provider of Festicket, dit zijn officiële verkooppunten voor tickets van Lief Festival. We raden je af tickets via derden te kopen! We kunnen je via deze weg geen garantie op de echtheid van tickets geven en je dus niet verzekeren van toegang tot het festival. 

Ik heb een vraag over mijn tickets. Aan wie kan ik die stellen?

Neem contact op met YourTicketProvider via info@yourticketprovider.nl of via +31 30 204 02 58. Ook kun je hen tussen 09:00 en 17:00 bereiken via Whatsapp: +31 6 16 39 66 95
Ze zullen je al vrij snel vragen om jouw mailadres en referentienummer (te vinden op je bankafschrift en beginnend met de letters ‘REF’), dus zorg dat je deze bij de hand hebt.

Kun je jouw ticket(s) niet meer vinden in de email? Vraag dan opnieuw jouw ticket(s) op via: ticketopvragen

Moet ik mijn ticket printen?

Nee, we kunnen jouw ticket vanaf de telefoon scannen! Houd er wel rekening mee dat je ter plekke geen internetverbinding kan hebben. Het handigst is daarom om het ticket te downloaden op je telefoon.

Zet daarnaast van te voren de helderheid van je scherm op zijn hoogst.

Wat is de minimum leeftijd?

Je kunt dit festival vanaf 18 jaar meemaken! Het kan dat we bij binnenkomst om een geldig legitimatiebewijs vragen. Houd je rijbewijs, ID-kaart of paspoort dus vast bij de hand als je door de poorten loopt…

Rijden er pendelbussen naar Lief Festival?

Wanneer je zorgt dat je tussen 11:45 en 17.00 uur bij het Centraal Station van Utrecht staat, kun je direct in een van de pendelbussen bij de entree Jaarbeurs/Veemarktplein springen. Steek hiervoor het Jaarbeursplein en loop langs het Beatrix Theater. Ga vervolgens links met de weg mee, met het Beatrix Theater mee. Nog een stukje doorlopen en ter hoogte van de Kinepolis vind je onze buschauffeurs. De buschauffeurs doen er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden.

Een kaartje voor de reis kun je bij de buschauffeur voor €5 kopen. Vanaf 21.00 uur tot laat in de avond staat hij weer op je te wachten om je netjes terug naar het station te brengen. Wel zorgen dat je jouw kaartje bewaart!

Kan ik mijn auto dicht bij het festival kwijt?

Jazeker! Vul dan 'Strijkviertel 74, De Meern (Utrecht)' bij je TomTom of Google Maps in Vanaf de afslag geven wij met borden aan waar de P (parkeerplaats) van Lief festival is. Je auto mag je achterlaten op de plekken die wij voor je aanwijzen.

Een parkeerticket kun je voor €10 contant aanschaffen bij de parkeerwachter op de parkeerplaats.

Hoe kan ik betalen op Lief festival?

Op het terrein kun je bij de muntenkassa's Lief-munten met contant geld of jouw pinpas (Maestro) kopen. Met deze munten kun je op het gehele terrein eten en drinken kopen. 

Wil jij gebruik maken van de pendelbus, jouw auto parkeren, een kluisje huren of iets op de Lief markt kopen? Dit kun je alleen met contant geld (of wanneer de verkoper een draagbare pinautomaat blijkt te hebben, ook jouw Maestro pinpas) betalen.

Kan ik pinnen op Lief Festival?

Bij de muntenkassa’s wel! Hier kun je echter alleen munten krijgen en geen contant geld. Het is dus best slim om van te voren wat bij de pinautomaat te halen, mocht je dit nodig hebben voor de bus, taxi of anders.

Zijn er kluisjes?

Heel veel! Hierin kun je jouw spullen voor 7 euro (kleine kluis) of 9 euro (grote kluis) veilig opbergen en met jouw persoonlijke code tijdens het festival openen en hersluiten.

Wat kan ik wel of niet meenemen naar Lief Festival?

Naast je tickets & id-kaart, is er nog veel meer wat je wel (maar ook niet) mee mag nemen... Check het hier!

Toegestane items:

Deodorant sticks, zonnebrand en vergelijkbare producten, mits deze nog in de originele, gesloten verpakking zitten.
Opblaasdieren (moeten leeg zijn bij binnenkomst)
Vlaggen, banners of handgemaakte spandoeken (geen merken of leuzen en geen vlaggenstokken)
Niet-professionele foto- en video camera's, mobiele telefoons, Go-Pro's & wegwerp camera's
Elektronische sigaretten mogen mee naar binnen wanneer er nog geen vloeistof in zit. De vloeistof mag enkel mee in een dichte en originele verpakking.

Verboden items:

Let op: Alles waarmee jij jezelf of een ander kunt schaden, is niet toegestaan.

Drugs (Zero-Tolerance beleid is actief)
Eigen eten en drinken (inclusief alcohol en snoep)
Spuitbussen (zoals je favoriete deodorant) en parfumflesjes
Gevulde elektronische sigaretten.
Geopende flessen waar vloeibaar middel in zit (bijv. zonnebrand. Dit is alleen toegestaan wanneer deze nog in de originele, gesloten verpakking zit)
Glas, plastic flessen, blik, bekers en koelboxen
Vuurwerk, wapens - inclusief zakmessen en pepperspray - en andere gevaarlijke voorwerpen
Paraplu's, buggy's, stoelen, banken en tenten.
Selfie sticks

Bovenstaande items zullen bij entree worden ingenomen. Het is niet mogelijk deze onder bewaring te stellen.

Kan ik een paraplu meenemen voor als het gaat regenen?

Helaas niet… Met liefde zorgen wij er daarom voor dat er poncho’s klaar liggen. Zodra je regendruppels voelt, kun je er eentje bij de horecapunten ophalen. Bijkomend voordeel: je hebt jouw handen vrij om te dansen.

Kijk bij ‘Wat kan ik wel en niet meenemen naar Lief Festival?’ en ontdek wat je wel in je tas kunt stoppen.

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Wil je medicatie meenemen? Stuur dan een mail naar info@xsense.nl met een beschrijving en doktersverklaring in de bijlage. Wij zullen dit in behandeling nemen en een akkoord per mail sturen, zodat je bij de entree geen problemen zult ondervinden.

Heb je een allergie? Stuur ook dan een mail naar info@xsense.nl met een beschrijving. We kijken dan samen met jou naar de voedingsmogelijkheden op het festivalterrein.

Mag ik met mijn fototoestel foto’s maken?

Van ons wel! Neem vooral jouw (digitale) fototoestel en videocamera, GoPro of een mobiel mee om de leukste en gekste momenten vast te leggen.
Een (semi-) professionele camera is helaas niet toegestaan. Wil je op beroepsmatige wijze opnames maken van het evenement, dan kun je een persaccreditatie aanvragen via het pers-contactformulier op onze contactpagina. 

Ik ben journalist/fotograaf/blogger en wil het festival bezoeken, kan dat?

Ja, natuurlijk! Vertel ons via het persformuliertje op de contactpagina voor welk medium je werkt en wat je graag wilt uitlichten, dan laten wij je snel weten of het lukt...

Kan ik het festival halverwege verlaten en later weer terugkomen?

Om veiligheid te garanderen kun je helaas niet zomaar weg om later weer terug te komen. Gelukkig zorgen wij voor voldoende eten, drinken, muziek, loungeplekken en meer om het hele festival vol te kunnen houden!

Ik heb een baby’tje en geef nog voeding… is er een verborgen plekje waar ik kan kolven?

Ja, die is er: bij de EHBO posten kun je zonder nieuwsgierige kijkers in alle rust kolven. We hebben alleen geen koelkast om de voeding in te koelen, wat je daarom het best kunt doen is een koeltas meenemen en deze later bewaren in een kluisje. 

Zijn er huisregels waaraan ik me op Lief Festival aan kan houden?

Ja, die hebben we! Lees ze hieronder. Je vindt hier ook een link naar de algemene voorwaarden van XSENSE. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het formulier op de contactpagina.

Huisregels Lief Festival

Heb jij een ticket voor dit festival? Dan heb je ook ingestemd je te houden aan een aantal voorwaarden en huisregels die voor en op Lief Festival gelden. Zo kunnen wij er zeker van zijn dat je deze dag zorgeloos kunt genieten en er een waanzinnig & onvergetelijk feest van maken. We vragen je daarom om je aan het volgende te houden:

 • Zorg dat je een geldig ticket hebt als je bij het festival aankomt! Hoe je dat kunt weten? Wanneer je deze via Your Ticket Provider of Festicket (hotelpakket) hebt aangeschaft, is dit zeker het geval. Via andere verkooppunten of derden is altijd onder eigen verantwoordelijkheid en het kan daardoor zijn dat je het terrein niet op kunt.
 • Ben je wel 18? Dit is namelijk de minimale leeftijd van Lief Festival! Je kunt dit via een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) aan ons laten zien.
 • Laat ons zien wat je bij je draagt! Bij zowel de ingang als de uitgang controleren we of niemand iets heeft meegenomen wat eigenlijk niet mee naar binnen mag… Mocht er om gevraagd worden, laat dan zien wat er in je tas en jaszakken zit en geef de beveiliging de kans om je kleding te onderzoeken. Je mag hierbij jouw voorkeur voor een visitatie door man of vrouw aangeven.
 • Heb je van te voren al wat alcohol gedronken? Wanneer je bij aankomst in kennelijke staat van dronkenschap bent, kunnen we je helaas niet naar binnen laten.
 • Neem geen wapens mee. Alles wat we aantreffen, inclusief spullen die op wapens lijken of zo kunnen worden gebruikt, wordt ingenomen. Mocht dit zelfs genoemd zijn in de Wet Wapens en Munitie, dan moeten we dit bij de politie aangeven.
 • Let op wat je draagt! In principe moedigen we je aan om vooral jezelf te zijn! We willen echter niet dat je met je kleding andere bezoekers intimideert of beledigt, zo is er een verbod op polariserende en intimiderende groepskenmerkende kleding zoals voetbalshirts en kleding van motorclubs. 
 • Laat alle soorten drugs en hallucinerende middelen thuis. Op het festival geldt een Zero-Tolerance beleid, dus je mag dit niet gebruiken, verhandelen of bewerken. De politie kan hier in zo’n geval bij worden betrokken.
 • Eigen eten en drinken kan helaas niet mee naar binnen (tenzij hier duidelijke afspraken met de organisatie over zijn gemaakt i.v.m. medicatie of allergie). Wij zorgen voor genoeg en diverse consumpties om de dag door te komen!
 • Wees lief voor het personeel! Ze doen hun best om het jou vandaag naar de zin te maken en alles veilig te laten verlopen. Beledig hen (en andere bezoekers) daarom niet en volg hun aanwijzingen altijd op.
 • Lief Festival ligt aan het water. Zwemmen kan hier niet! We willen er namelijk zeker van zijn dat je bijvoorbeeld niet onderkoeld raakt. Met blote voeten de temperatuur van het water voelen is natuurlijk wel toegestaan.
 • Ben je bij geweld, ongeregeldheden of bedreiging betrokken geweest of gebeurt dit op het festival zelf? Dan kunnen we je helaas niet binnen laten. Mocht dit de reden zijn dat je het festival moet verlaten, dan zal dit aan de politie worden doorgegeven.
 • Het festival wordt bezocht op eigen verantwoordelijkheid. Mocht je letsel opdoen of (im)materiële schade oplopen, dan kunnen de organisatie van  Lief Festival, het personeel en de eigenaren van de locatie daarom niet aansprakelijk worden gesteld.
 • Laat het ons weten als iets mis gaat! Wij kunnen ervoor zorgen dat de politie, ambulance of brandweer er snel is en hebben zelf ook de nodige hulpmiddelen op het terrein. Bij calamiteiten zullen wij altijd de politie inschakelen.
 • Is er een noodgeval? Volg dan alle aanwijzingen van het personeel en de overheid op.

Check ook de algemene voorwaarden van XSENSE B.V.: Klik hier.

Ik ben een creatieve cateraar: waar meld ik mij aan?

Heb je een bijzonder food concept en denk je hiermee goed bij een festival van ons te passen? Stuur dan een mail naar info@thezoo.nl - met als onderwerp ‘Creatieve cateraar festivals’ - en voeg hier foto’s van jouw stand en verkoopwaar, inclusief gegevens (website, facebook, ed) bij. Mochten we interesse hebben, dan nemen we zeker contact met je op!

Is Lief Festival toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Lief Festival is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het terrein van Lief Festival is vooral bedekt met gras en een geasfalteerd weggetje.
Toch is er op Lief Festival ook een strook strand, dit is dus wel moeilijker te bereiken. 

Bij de EHBO is een rolstoelvriendelijk toilet te vinden!

Ik had een combiticket gekocht voor Geheime Liefde en Lief Festival, wanneer ontvang ik mijn ticket?

Met het ticket dat jij voor Geheime Liefde hebt ontvangen, kun je ook de poorten van Lief betreden.

Kun je dat ticket niet meer vinden? Vraag je ticket dan opnieuw op bij YourTicketProvider. Zij zijn bereikbaar via https://www.yourticketprovider.nl/support, info@yourticketprovider.nl of bel hen op +31 30 2040258.