logo

Om deze pagina zo goed mogelijk te kunnen bekijken heb je een meer geavanceerde browser nodig. Dowload hier Chrome voor Android.

Bestel tickets
logo

Veelgestelde Vragen

Gaat LIEF Festival dit jaar door?

Lief Festival vindt dit jaar plaats op 5 september... Er heerst veel onduidelijkheid of er na 1 september weer evenementen georganiseerd mogen worden, zo ook bij ons als organisatie. Op 7 mei verscheen in het nieuws dat er in de brief van minister De Jonge aan de Tweede Kamer staat dat er geen massale evenementen plaats mogen vinden tot er een vaccin is voor COVID-19. Tot het moment dat er een officieel besluit wordt genomen door de overheid en het RIVM, start er geen kaartverkoop. Heb je al een kaartje in je bezit? Wees niet bang, jouw kaartje blijft geldig voor volgend jaar mocht Lief op 5 september a.s. niet door kunnen gaan... Houd onze socials goed in de gaten.

Ik heb een vraag over mijn tickets. Aan wie kan ik die stellen?

Neem contact op met YourTicketProvider via info@yourticketprovider.nl of via +31 30 204 02 58. Ook kun je hen tussen 09:00 en 17:00 bereiken via Whatsapp: +31 6 16 39 66 95
Ze zullen je al vrij snel vragen om jouw mailadres en referentienummer (te vinden op je bankafschrift en beginnend met de letters ‘REF’), dus zorg dat je deze bij de hand hebt.

Kun je jouw ticket(s) niet meer vinden in de email? Vraag dan opnieuw jouw ticket(s) op via: ticketopvragen

Wat gebeurt er met mijn ticket(s) als het niet doorgaat?

Wanneer de overheid uitspraken doet waar wij op in moeten spelen, wordt dit uiteraard direct naar alle kaartkopers toe gecommuniceerd. In dat geval zijn jouw tickets geldig voor een volgende editie, kun je een LIEF-voucher krijgen óf een volledige refund aanvragen.

Wanneer wordt LIEF’s line-up bekend gemaakt?

Deze maken we bekend zodra er meer zekerheid is over de doorgang van LIEF Festival. Houd onze socials in de gaten of meld je aan bij ons evenement om als eerste op de hoogte te zijn!

Rijden er pendelbussen naar Lief Festival?

Wanneer je zorgt dat je tussen 11:45 en 17.00 uur bij het Centraal Station van Utrecht staat, kun je direct in een van de pendelbussen bij de entree Jaarbeurs/Veemarktplein springen. Steek hiervoor het Jaarbeursplein en loop langs het Beatrix Theater. Ga vervolgens links met de weg mee, met het Beatrix Theater mee. Nog een stukje doorlopen en ter hoogte van de Kinepolis vind je onze buschauffeurs. De buschauffeurs doen er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden.

Een kaartje voor de reis kun je bij de buschauffeur voor €5 kopen. Vanaf 21.00 uur tot laat in de avond staat hij weer op je te wachten om je netjes terug naar het station te brengen. Wel zorgen dat je jouw kaartje bewaart!

Waar koop ik tickets voor LIEF?

De reguliere kaartverkoop voor LIEF is nog niet gestart. Zodra er meer duidelijkheid vanuit de overheid komt over de doorgang van evenementen na 1 september, zal de kaartverkoop zich openen.

Hoe kan ik betalen op Lief festival?

Op het terrein kun je bij de muntenkassa's Lief-munten met contant geld of jouw pinpas (Maestro) kopen. Met deze munten kun je op het gehele terrein eten en drinken kopen. 

Wil jij gebruik maken van de pendelbus, jouw auto parkeren, een kluisje huren of iets op de Lief markt kopen? Dit kun je alleen met contant geld (of wanneer de verkoper een draagbare pinautomaat blijkt te hebben, ook jouw Maestro pinpas) betalen.

Kan ik pinnen op Lief Festival?

Bij de muntenkassa’s wel! Hier kun je echter alleen munten krijgen en geen contant geld. Het is dus best slim om van te voren wat bij de pinautomaat te halen, mocht je dit nodig hebben voor de bus, taxi of anders.

Zijn er kluisjes?

Heel veel! Hierin kun je jouw spullen voor 7 euro (kleine kluis) of 9 euro (grote kluis) veilig opbergen en met jouw persoonlijke code tijdens het festival openen en hersluiten.

Wat kan ik wel of niet meenemen naar Lief Festival?

Naast je tickets & id-kaart, is er nog veel meer wat je wel (maar ook niet) mee mag nemen... Check het hier!

Toegestane items:

Deodorant sticks, zonnebrand en vergelijkbare producten, mits deze nog in de originele, gesloten verpakking zitten.
Opblaasdieren (moeten leeg zijn bij binnenkomst)
Vlaggen, banners of handgemaakte spandoeken (geen merken of leuzen en geen vlaggenstokken)
Niet-professionele foto- en video camera's, mobiele telefoons, Go-Pro's & wegwerp camera's
Elektronische sigaretten mogen mee naar binnen wanneer er nog geen vloeistof in zit. De vloeistof mag enkel mee in een dichte en originele verpakking.

Verboden items:

Let op: Alles waarmee jij jezelf of een ander kunt schaden, is niet toegestaan.

Drugs (Zero-Tolerance beleid is actief)
Eigen eten en drinken (inclusief alcohol en snoep)
Spuitbussen (zoals je favoriete deodorant) en parfumflesjes
Gevulde elektronische sigaretten.
Geopende flessen waar vloeibaar middel in zit (bijv. zonnebrand. Dit is alleen toegestaan wanneer deze nog in de originele, gesloten verpakking zit)
Glas, plastic flessen, blik, bekers en koelboxen
Vuurwerk, wapens - inclusief zakmessen en pepperspray - en andere gevaarlijke voorwerpen
Paraplu's, buggy's, stoelen, banken en tenten.
Selfie sticks

Bovenstaande items zullen bij entree worden ingenomen. Het is niet mogelijk deze onder bewaring te stellen.

Kan ik een paraplu meenemen voor als het gaat regenen?

Helaas niet… Met liefde zorgen wij er daarom voor dat er poncho’s klaar liggen. Zodra je regendruppels voelt, kun je er eentje bij de horecapunten ophalen. Bijkomend voordeel: je hebt jouw handen vrij om te dansen.

Kijk bij ‘Wat kan ik wel en niet meenemen naar Lief Festival?’ en ontdek wat je wel in je tas kunt stoppen.

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Wil je medicatie meenemen? Stuur dan een mail naar info@xsense.nl met een beschrijving en doktersverklaring in de bijlage. Wij zullen dit in behandeling nemen en een akkoord per mail sturen, zodat je bij de entree geen problemen zult ondervinden.

Heb je een allergie? Stuur ook dan een mail naar info@xsense.nl met een beschrijving. We kijken dan samen met jou naar de voedingsmogelijkheden op het festivalterrein.

Mag ik met mijn fototoestel foto’s maken?

Van ons wel! Neem vooral jouw (digitale) fototoestel en videocamera, GoPro of een mobiel mee om de leukste en gekste momenten vast te leggen.
Een (semi-) professionele camera is helaas niet toegestaan. Wil je op beroepsmatige wijze opnames maken van het evenement, dan kun je een persaccreditatie aanvragen via het pers-contactformulier op onze contactpagina. 

Ik ben journalist/fotograaf/blogger en wil het festival bezoeken, kan dat?

Ja, natuurlijk! Vertel ons via het persformuliertje op de contactpagina voor welk medium je werkt en wat je graag wilt uitlichten, dan laten wij je snel weten of het lukt...

Kan ik het festival halverwege verlaten en later weer terugkomen?

Om veiligheid te garanderen kun je helaas niet zomaar weg om later weer terug te komen. Gelukkig zorgen wij voor voldoende eten, drinken, muziek, loungeplekken en meer om het hele festival vol te kunnen houden!

Ik heb een baby’tje en geef nog voeding… is er een verborgen plekje waar ik kan kolven?

Ja, die is er: bij de EHBO posten kun je zonder nieuwsgierige kijkers in alle rust kolven. We hebben alleen geen koelkast om de voeding in te koelen, wat je daarom het best kunt doen is een koeltas meenemen en deze later bewaren in een kluisje. 

Zijn er huisregels waaraan ik me op Lief Festival aan kan houden?

Ja, die hebben we! Lees ze hieronder. Je vindt hier ook een link naar de algemene voorwaarden van XSENSE. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het formulier op de contactpagina.

Huisregels Lief Festival

Heb jij een ticket voor dit festival? Dan heb je ook ingestemd je te houden aan een aantal voorwaarden en huisregels die voor en op Lief Festival gelden. Zo kunnen wij er zeker van zijn dat je deze dag zorgeloos kunt genieten en er een waanzinnig & onvergetelijk feest van maken. We vragen je daarom om je aan het volgende te houden:

 • Zorg dat je een geldig ticket hebt als je bij het festival aankomt! Hoe je dat kunt weten? Wanneer je deze via Your Ticket Provider of Festicket (hotelpakket) hebt aangeschaft, is dit zeker het geval. Via andere verkooppunten of derden is altijd onder eigen verantwoordelijkheid en het kan daardoor zijn dat je het terrein niet op kunt.
 • Ben je wel 18? Dit is namelijk de minimale leeftijd van Lief Festival! Je kunt dit via een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) aan ons laten zien.
 • Laat ons zien wat je bij je draagt! Bij zowel de ingang als de uitgang controleren we of niemand iets heeft meegenomen wat eigenlijk niet mee naar binnen mag… Mocht er om gevraagd worden, laat dan zien wat er in je tas en jaszakken zit en geef de beveiliging de kans om je kleding te onderzoeken. Je mag hierbij jouw voorkeur voor een visitatie door man of vrouw aangeven.
 • Heb je van te voren al wat alcohol gedronken? Wanneer je bij aankomst in kennelijke staat van dronkenschap bent, kunnen we je helaas niet naar binnen laten.
 • Neem geen wapens mee. Alles wat we aantreffen, inclusief spullen die op wapens lijken of zo kunnen worden gebruikt, wordt ingenomen. Mocht dit zelfs genoemd zijn in de Wet Wapens en Munitie, dan moeten we dit bij de politie aangeven.
 • Let op wat je draagt! In principe moedigen we je aan om vooral jezelf te zijn! We willen echter niet dat je met je kleding andere bezoekers intimideert of beledigt, zo is er een verbod op polariserende en intimiderende groepskenmerkende kleding zoals voetbalshirts en kleding van motorclubs. 
 • Laat alle soorten drugs en hallucinerende middelen thuis. Op het festival geldt een Zero-Tolerance beleid, dus je mag dit niet gebruiken, verhandelen of bewerken. De politie kan hier in zo’n geval bij worden betrokken.
 • Eigen eten en drinken kan helaas niet mee naar binnen (tenzij hier duidelijke afspraken met de organisatie over zijn gemaakt i.v.m. medicatie of allergie). Wij zorgen voor genoeg en diverse consumpties om de dag door te komen!
 • Wees lief voor het personeel! Ze doen hun best om het jou vandaag naar de zin te maken en alles veilig te laten verlopen. Beledig hen (en andere bezoekers) daarom niet en volg hun aanwijzingen altijd op.
 • Lief Festival ligt aan het water. Zwemmen kan hier niet! We willen er namelijk zeker van zijn dat je bijvoorbeeld niet onderkoeld raakt. Met blote voeten de temperatuur van het water voelen is natuurlijk wel toegestaan.
 • Ben je bij geweld, ongeregeldheden of bedreiging betrokken geweest of gebeurt dit op het festival zelf? Dan kunnen we je helaas niet binnen laten. Mocht dit de reden zijn dat je het festival moet verlaten, dan zal dit aan de politie worden doorgegeven.
 • Het festival wordt bezocht op eigen verantwoordelijkheid. Mocht je letsel opdoen of (im)materiële schade oplopen, dan kunnen de organisatie van  Lief Festival, het personeel en de eigenaren van de locatie daarom niet aansprakelijk worden gesteld.
 • Laat het ons weten als iets mis gaat! Wij kunnen ervoor zorgen dat de politie, ambulance of brandweer er snel is en hebben zelf ook de nodige hulpmiddelen op het terrein. Bij calamiteiten zullen wij altijd de politie inschakelen.
 • Is er een noodgeval? Volg dan alle aanwijzingen van het personeel en de overheid op.

Check ook de algemene voorwaarden van XSENSE B.V.: Klik hier.

Ik had een combiticket gekocht voor Geheime Liefde en Lief Festival, wanneer ontvang ik mijn ticket?

Met het ticket dat jij voor Geheime Liefde hebt ontvangen, kun je ook de poorten van Lief betreden.

Kun je dat ticket niet meer vinden? Vraag je ticket dan opnieuw op bij YourTicketProvider. Zij zijn bereikbaar via https://www.yourticketprovider.nl/support, info@yourticketprovider.nl of bel hen op +31 30 2040258. 

The Zoo is de organisatie achter Lief Festival. Heb je al gekeken of jouw vraag bij de FAQ staat? Zo niet, stuur ons een berichtje dan komen we daar zo snel mogelijk op terug!